Recompensa supremă a liderilor

Care este recompensa supremă a succesului? Banii? Gloria? Plăcerea? Aplauzele?

Pentru un lider adevărat, care este măsura împlinirii?

Poate că te voi șoca dar nici una din cele de mai sus nu este adevărata recompensă a împlinirii în viață.

REUTERS/Alberto Lingria

Adevărata răsplată pe care doar liderii excepționali o primesc sunt lacrimile. Sună neobișnuit? Poate. Dar dă-mi voie să îți explic.

Într-o zi caldă de mai, un oraș, o țară, o lume îi spunea „La revedere” și „Mulțumesc” celui supranumit „Regele Romei”.  Tot într-o zi de mai, un alt oraș se înclina în fața unui copil ce îmbătrânise frumos, dar care pentru mii de oameni rămânea tot „Stevie”.

Poate ți-ai dat seama, e vorba de ultimele apariții ca fotbaliști ale lui Francesco Totti și Steven Gerrard. Ce au acești doi oameni în comun? Au fost jucători celebri, au scris istorie. Au câtigat cele mai dorite trofee de pe planetă. Au câștigat munți de bani.

Ei bine nu au fost nici primii, nici ultimii care au făcut asta. Nu aceasta a fost măsura succesului lor.

În acele zile calde de mai, zeci de mii de oameni au privit la eroii lor. Dar dincolo de aplauze și urale au fost lacrimi. Și nu puține. Sute de mii de oameni au lăcrimat privind la un lider care spune: Sfârșit.

VINCENZO PINTO/AFP/Getty Images

Ce îi unește pe acești doi oameni? Au fost cei mai buni fotbaliști ai planetei? Nu neapărat. Sunt cei mai bogați? Nici măcar. Dar atât Gerrard cât și Totti și-au dedicat întreaga carieră unei singure echipe. Au avut oferte financiare mult superioare, dar fidelitatea a fost mai mare.

Pentru un lider ecuația e simplă – oferind dragoste și fidelitate oamenilor tăi, vei primi cea mai caldă afecțiune și nu vei fi niciodată uitat.

Caută avantajele de moment, aleargă după ceea ce pare mai tentant și vei sfârși singur.

Poate nu te atrage sportul, poate fotbalul îți e străin, dar lecțiile de fidelitate date de acești doi băieți simpli și uriașa dragoste a oamenilor pentru ei cu siguranță că pot deveni modele.

Începe de azi să fii dedicat, alături de oameni și lacrimile lor sincere vor fi cea mai mare răsplată, medalia supremă a liderului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *